Hyttenytt våren 2023

Hyttenytt våren 2023

Publisert av Ulf Hjortdahl Anderssen den 02.02.24. Oppdatert 04.02.24.

Kjelleråsen hytteeierforening - Hyttenytt 2023


Kjære medlem
Nå går det etter hvert mot varmere vær og hyttesesongen nærmer seg.


Årsmøte 2023
 
Dato for årsmøte er ikke avklart da vi ennå ikke har fått dispensasjon fra Statsforvalteren vedrørende mudring av inn og utløp av båthavna. Kostnader vedr. dette må behandles og godkjennes av årsmøtet. Det ble estimert en kostnadsramme på siste årsmøte på 
kr 6-800.000,-

Det har vært en lang prosess fra dialog og søknader med Drammen kommune og Statsforvalteren til søknad om dispensasjon, deponi av sand, prøvetaking av bunnforhold samt saksbehandling og prosjektering.

Hjemmeside
Det har vært en del problemer med innlogging på hytteforeningens hjemmeside og denne fungerer ikke pr. dags dato. Da vi nå har gått over til Styreweb som en digital plattform vil hjemmesiden etter hvert bli etablert og generell info vil bli lagt ut på denne.

Bom, vei og gjesteparkering
Det har vært en del utfordringer med bommen i høst og vinter og det er blitt utført service på denne i 2022. Bommen er nå mer stabil, men da GSM – nettet fases ut i løpet av 2024 jobbes det med flere alternativer vedr. å bedre stabilitet og brukervennlighet.

Nøkler (kr 150) til bommen kan kjøpes ved henvendelse til kasserer på kasserer@kjelleraasen.net

Det ble sommeren 2017 montert GSM bomåpner, hytteeiere som ønsker tilgang til løsningen må henvende seg til styret ved post@kjelleraasen.net.

I samarbeide med Drammen kommune er nå Kjelleråsveien, Kjelleråsen og Kjelleråsstien  merket med skilter og det skal nå være enklere for nødetatene og gjester å finne frem på Åsen. Det vil også bli satt opp infotavler med kart og hyttenummer på tre forskjellige steder.

Godkjent hyttenummer skilt ble bestilt og de som ikke har motatt dette må henvende seg til Havnesjef eller Kasserer. Det er skiltet gjesteparkering nede ved Snippen.

Vi anmoder alle om å kjøre forsiktig, veiene er smale og sikten ganske så dårlig. Etter at vi har fått lagt freseasfalt på nedre vei og asfalt i brattbakken og videre til øvre parkering er det viktig at alle passer på at hastigheten holdes nede.

Etter at det er lagt nytt dekke på veien er det viktig at tung trafikk unngås på veiene. Det er også viktig at det ikke benyttes traktor eller annet tungt utstyr til snømåking.

Vann og avløp
Det blir sendt ut informasjon om når vannet settes på og stenges på epost.

Sannsynligheten for at vannet vil bli slått på til Påske er desverre minimal, da det fortsatt er snø på åsen og meldt nattefrost i lang tid fremover.

Det offisielle tidsrommet for vannforsyning er første helgen i mai til første helgen i oktober.

Eventuelle skader må rapporteres snarest mulig til: Ståle Formo tlf: 997 17 281 eller Bjørn Pedersen tlf: 908 24 682


Dyrehold
Hunder skal holdes i bånd. Vi henstiller alle hundeeiere om å innrette seg etter de gjeldende regler for båndtvang. Vi henstiller alle hundeeiere til å plukke opp når hunden gjør fra seg. Det er også kommet tilbakemeldinger fra hytteeiere som er redd for hunder.

Dugnad 2023
Vi fortsetter med innkalling til dugnader med inviter.no. I tillegg til disse dugnadene er det mulig å gjennomføre dugnadsoppgaver enkeltvis eller i mindre grupper, slike dugnader må avklares med styret på epost i forkant. Styret vil også organisere dugnader i prosjektbaserte grupper etter behov.

I utgangspunktet gjelder følgene for dugnader:
Hytteeiere med båtplass har 9 timer pliktig dugnad i løpet av sesongen. 
Hytteeiere uten båtplass har 3 timer pliktig dugnad i løpet av sesongen.

Oppmøte og føring av timelister for dugnadene er ved moloen dersom ikke annet er annonsert. Det gjøres oppmerksom på at det kun er førte timelister ved dugnad som godkjennes. Det er hver enkelt medlem sitt ansvar at de blir ført opp på timeliste.

Dugnadsdatorer:

22/4     Bryggedugnad

10/6     Generelle dugnadsoppgaver

1/7       Generelle dugnadsoppgaver

15/7     Generelle dugnadsoppgaver

30/9     Bryggedugnad

På dugnadene med montering og opptak av utriggere godkjennes det bare timer for 1 person pr. hytte.


Båtplasser – Båtvakt / nattevakt:
Dersom man ønsker båtplassen sin tilbake for neste sesong, må dette meldes til havnesjefen innen 31. desember, dette da kontrakten med leietager må sies opp.        

De som fristiller båtplassen sin for neste sesong, bør gi beskjed innen 31.desember. Blir båtplassen først frigitt etter at båtsesongen er startet og eventuelt vaktlister satt      opp, kan det bli vanskelig å få leid ut plassen til full pris. Det kan medføre at båteier må ta nattevakt og dugnadene selv. Plassen blir i utgangspunktet bare fristilt for et år av gangen og hytteeier mister ikke retten til båtplass, men må gi beskjed før 31. desember.

HAVNA MÅ VÆRE TOM FOR BÅTER INNEN OPPTAK AV UTRIGGER

Det vil som tidligere bli fakturert et gebyr på Kr. 1000,- til de som ikke har tatt opp båtene sine innen denne dato.

                                                                                                

Alle med båtplass er pliktig å ha vakt på havna, det vil bli satt opp egen liste med oversikt over vakter. Aldersgrensen for ansvarlig person på vakt er 18 år.

Som vedtatt på årsmøtet er betaling for uteblitt båtvakt kr 1000,-.

Styret ønsker også å minne om regler for båtstørrelse vedtatt på årsmøtet 2012:

Total båtlengde 671cm inkl. påmontert utstyr.

Dette gir maks båtlengde på 570cm for båter med utenbordsmotor.

Båtplassbredde 240cm.

Dette gir maks båtbredde ca. 220cm

Båtens høyde over vannspeilet 180cm

Det er satt opp 2 kajakkstativ på havna, disse kan fritt benyttes av medlemmene.

Adresseendringer meldes til sekretær:

styret@kjelleraasen.net

Alternativt: Gina Birgitte Gedde Mobil 481 87 291 email: Ginabirgitte@outlook.com

Nye medlemmer i hytteforeningen ønskes spesielt velkommen inn i fellesskapet, med håp om et godt fritidsliv her på åsen.

Med alle gode ønsker for våren og sommeren fra styret.

Gina Birgitte Gedde
Sekretær
29.3.2023

Hyttenytt.pdf